Bijzonder beheer met minimaal verlies

Betaalt de eigenaar van een pand of woning langere tijd geen rente of aflossing, dan kan de bank overgaan tot bijzonder beheer. Diverse banken maken daarbij gebruik van de expertise van Mijn Makelaar: snel, betrouwbaar en vertrouwelijk.
 

Intensief beheer

Bijzonder beheer van hypotheken– ook wel bijzonder krediet of intensief beheer genoemd – volgt op wanbetaling. De afdelingen kredietrisico-management van diverse gerenommeerde banken en hypotheekverstrekkers voeren dan verscherpt toezicht uit. 
 

Hypotheek

‘Ik kan mijn hypotheek niet meer betalen, wat nu?’ Het is een vraag die banken helaas nog te vaak horen. Mensen moeten hun huis verkopen met een restschuld op de hypotheek. Maar hoe kun je zo’n restschuld financieren? En wat als het niet kan? Is een overbruggingshypotheek mogelijk? 
 

Minimaal verlies bij verplichte verkoop

Bij verplichte verkoop onder bijzonder beheer zetten wij in op minimaal verlies door maximale opbrengst en lage kosten. Dat is goed voor de woningbezitter. En dat is goed voor de bank of hypotheekverstrekker. Mijn Makelaar minimaliseert het verlies dankzij ruime ervaring in bijzonder beheer trajecten. 
 

Taxatie bij bijzonder beheer

Wat brengt een woning of bedrijfspand op bij gedwongen verkoop? Dat is zeer relevante strategische informatie voor de bank bij bijzonder beheer. Mijn Makelaar is zeer ervaren in taxaties, zowel voor de vrije woningmarkt als bij executieverkoop of executieveiling. Wij weten hoe belangrijk tijd in zo’n situatie kan zijn en voeren de taxatie desgewenst zeer snel uit. 
 

Snel verkopen

Bij bijzonder beheer geldt: hoe sneller je verkoopt, hoe beter. Want hoe kleiner de restschuld. Als NVM-makelaar weten wij waar we potentiële kopers kunnen vinden en zetten de woning met uitstekende pr en marketing sterk in de markt. Wij hanteren een en opbouw in verkoopdruk en bieden desgewenst mee tijdens executieveilingen. 
 

Rapportages

De voortgang van onze intensieve verkoopsystematiek is altijd inzichtelijk dankzij volledige transparantie. Vooraf stellen wij samen met de bank of hypotheekverstrekker doelen en termijnen vast. En gedurende het aanbod- en verkooptraject rapporteren wij doorlopend over de stand van zaken, zowel in dossiervorm als op managementniveau. ontwikkelingen rond de verkoopopdrachten.